Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Toni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Verschiedenes in Deutsch

 
Newsletter Varning Schönfelder nr 1 den 2 januari 2007  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet.  
 


 
 
Vad kan vi vänta oss av år 2007  
 
Sveriges sjukaste sjukskrivna ännu sjukare.  
Etanol är en bubbla kunde man läsa i Veckans Affärer nr 13 mars 06, Stockholms landstings miljöputtar läser inte, då åsiktsdiktat från LRF ideologin står över sakkunskapen varför det beslutas att utöka med 500 nya Etanol drivna bussar som skall förpesta stadens invånare  
 
LRF lobbyn finns överallt i samhället varför man tillåts sälja konserverat gröt med falsk reklam. Etanol är subventionerad i fem led, liksom lantbruket som skitar ned Sverige mer än något annat samtidigt som regeringen vill bli miljö ledande som nation. Den ekvationen går inte ihop, vem bryr sig? Varför Sverige fortsätter den ensamma vägen med att tala om miljömedvetenhet och öka beskattningen för miljöns skull samtidigt som man öka nedsmutsningen, skattesubventionera lantbruket i fem - sex led, förpesta Öster och Nordsjön vilket man gärna skyller på Polen respektive Jersey och Guernsey i engelska kanalen.  
 
Orden ”klasskamp” och ”solidaritet” dånar, när Sverige år 2007 vinglar sig genom en förgiftad lönerörelse. Alliansen skal lära sig veta hut har facken gemensamt låtit meddela då facket minsann ensamt värnar om Sverige och bibehållet välstånd. Landets invånare fortsätter samtidigt att vara avskurna från vad som sker i omvärlden bara pengarna flödar i plånboken, så var det med solidariteten där vi i Sverige alltid varit samvetet för världens folk något som patenterats av mp och v varifrån vi hör en bedövande tystnad.  
 
Allt som är fel är USA:s fel.  
I Nord Korea gör man allt rätt enligt samma sagosmän.  
 
Det blir en blöt sommar. Det regnar också.  
Kina drar ifrån Indien i kampen om att vara den mest lovande tigerekonomin.  
 
SAS blir matarbolag till Ryan Air.  
 
Fidel Castro dör i mars.  
Stalin återuppstår för att rädda moder Sovjet.  
Lenin klonas för att genomföra en ny lantbruksrevolution varför alla bönder, snickare, musiklärare skall avrättas i nämnd ordning.  
 
I repris från i fjol: Feminismen K-märks.  
Den ryska gangsterismen växer. Ryssar frågar sig: Vi ser växande välstånd, hårda nypor och regimens lönnmord? – ? - ? Var det inte så här det var i Tyskland 1934?  
 
Ett år före amerikanska presidentvalet rensas startlistorna. Det blir Hillary Clinton för demokraterna och Newt Gingrich för republikanerna.  
 
Maos lilla röda förbjuds av centralkommittén och ersätts av Ding Pengs lilla svarta hur man gör snabbast svarta pengar helt legalt och hur man flyttar dessa till Kommunisternas eget skatteparadis Hong Kong.  
Sverige deklareras till skattehelvetet men det gillar inte Persson som ingår en allians med alliansen.  
 
Scania lägger fientligt bud på samtliga lastbilstillverkare i Europa.  
Svenska folket lägger vänskapligt bud på Systemet.  
 
Staten Sverige köper miljö certifikater från Island för att klara sina miljö åtagande och på så sätt få ett argument att öka miljöskatten och därmed framstå inför omvärlden som miljövänlig.  
 
Med pengarna från certifikaten räddar man Island från en ekonomisk kollaps och Industrin i Sverige kan fortsätta skita ännu mer ned, än i många andra länder. Man har ju ett miljöcertifikat i bankfacket.  
 
Sverige inför miljöcertifikat för flyget, det blir billigare för att SAS att betala 100 miljoner om året i avgift och fortsättningsvis skitar ned mest av alla med urgamla flygplan, det är billigare än att köpa nya plan a 450 milj stycket anser ägarna som bl a är svenska staten.  
 
Ryanair och easyjet med endast nya plan och ytterligare 300 nya beställda vilka skall levereras innan 2008 med 40% lägre Co2 utsläpp än vad SAS planen släpper ut, dom skall betala en straffavgift till SAS för att SAS skall framstå miljövänlig för annars blir det en ojämn konkurrens.  
 
Mellanöstern präglas inte av västvärldens intervention utan av allt fler religionskrig.  
Anitra Steen skriver i Katrineholm in sig på ABF-kurs i broderi.  
Skatterna sänks. Alla klagar.  
Kinesiska bilar börjar säljas i Sverige.  
Kinesisk (Neoplan) kopia av Starliner för mindre än 1 miljon kronor kommer till Sverige med MAN motor. Importören blir Scania.  
 
Ban Ki-moon , koreanen som är ny generalsekreterare, låter FN sjunka ännu djupare i ett träsk av korruption och obeslutsamhet, feghet och byråkrati, Svenska regeringen anser det blir lagom bra.  
 
Alliansens miljöpolitik är en fortsättning från den röd gröna sörjan, under våren upptäcks det att miljöminister Andreas Carlgren egentligen är en förklädd miljöpartist som nästlat in sig som spion i centerns trygga famn.Vad göra nu då Reinfeldt?  
 
Avregleringen av Sverige? Vilken avreglering, under våren lanseras en utredning av Mona Sahlin med underskrift av 2000 ekonomer som lever på bidrag där man kommer man fram till att Sverige är det mest avreglerade landet i Världen bortsett från Syd Polen.  
 
Göran Persson ger order sin vana trogen till svensk media att den svenska skatten är lägst i världen varför han inte förstå dom som säger motsatsen, dom som gör det skall brännmärkas och när det inte blir några offentliga avrättningar a la Saddam avgår Persson i vrede som partiledare och får olika FN uppdrag som Sverige betalar. Första uppgiften blir att alla länder i världen inkl syd polen skall ha samma skatteregler och general klausul som Sverige, punkt slut!  
 
Margot Wahlström får sparken från EU då Pr posten hon har inte fungera, allt fler är negativa till EU där svenskarna vill lämna EU men våndas om man skall bli en delstat i ny ryska Putin samväldet eller den 54:e delstaten i USA efter Kuba.  
 
Sverige glömmer sin vana trogen fylla i blanketter för att få tillbaks några miljarder från EU.  
Svenska kommunalpolitiker däremot har upptäckt den till synes oändliga pengar källan i Bryssel varför SAS måste dubblera antal flygturer för att klara anstormningen och därmed skita ned luften ännu mer, dessutom har kommunalråden upptäckt att maten är godare i Bryssel och porrklubbarna oantastliga.  
 
Länsbolagen läggs ned för att återuppstå som Samhällstrafiken AB med Claes Olofsson som koncern VD, landstingen slås samman till 7 st, svensk lokaltrafik fortsätter som tidigare då enligt den nyvunne experten Lars Bull i Värmland, vd för Värmlandstrafiken anser att lokaltrafiken redan är avreglerad vilket däremot inte Expressbusstrafiken är eller menar han tvärtom? Fast han säger tvärtom, men f-n vet vad han menar då det är svårt att stå på rätt fot med de styrande som skiftar, att han skulle avgå? Den tanken finns inte, inte ens med en tilltagen fallskärm. Mitt tipps: han sitter kvar till dess Värmland införlivas med Norge för att ge Norrmännen mera livsrum.  
 
Norrmännen hittar olja i Värmland efter övertagandet som skedde för en symbolisk norsk 1 krona.  
 
Samtidigt letar Bernt Nielsen på Trafikkontoret i Göteborg efter russinen (klassisk gammal kommunistisk argumentation) när man efter alla tvångs åtgärder till slut lyckats med att få en massa resenärer som betalar en hög biljett avgift, där alla i samhället tvångsvis betalar via sin skatt en trafik som inte efterfrågas samtidigt som skattetransfereringen sysselsätter tusentals personer på skatteverket, hos staten, hos länsstyrelsen, hos kommunerna, hos riksgälden, hos rikstrafiken, hos länsbolagen, hos landstingen innan pengarna når fram till utförande trafikbolag, det är sådant som Bull & Co anser vara en avreglerad trafik. Dom sitter kvar hela året 2007.  
 
Dom privata Bussbolagen får 2 nya hemsidor gjorda för kunder.  
 
Tidningen trafik forum köps upp av miljöpartiet för att bli husbondens röst för Etanol och emot miljövänliga bränslen.  
 
BR slåss ihop med SLTF till BSLTFR med stöd av Kfmlr-op demokratisk socialistiska partiet i Grönköping och huvudkontoret läggs i Karlshamn?  
Ett av flera dotterbolag till LRF är LRF konsult som med sin nye chef Jonas Bergqvist (spelar hockey på fritiden) som inom tre år ska se till att LRF Konsult får en omsättning på en miljard kronor och utöka rådgivningen inom ekonomi och juridik för att omfatta områden som ligger jordbruket nära, exempelvis turism och åkerinäring! Det senare för att för att rädda Etanol satsningen köper man in alla Länsbolag och alla bussar rustas om för Etanol drift på LRF verkstaden i Närke som är dotterbolag i dotterbolaget som är dotterbolag till Svensk Etanol som ägs av stiftelsen LRF med denna konstruktion får man bidrag av regeringen i 144 led, nytt svenskt bidragsrekord? LRF etablera på vårdcentralerna en särskild avdelning för Etanol skadade patienter som drivs åt Landstingen som betalar kalaset. Nu blir bidragen i 145 led.  
 
Sveriges turism fortsätter att öka lavinartat allt enligt Visitsweden vilket rapporterats i tidningarna Hit & Dit samt Resflaxet. Svensk turism skall öka genom målinriktade mål men var målen finns skall först utredas av styrelsen i bolaget svensk turism ab så att man kan säkerställa att den svarta inkomsten till campingplatserna blir i vart fall oförändrad. Dubai hit och dit det är inte svenskt att ha en konsekvent linje varför vi vill ha vår frihet att fylla i bidragsblanketter, stänga under sommaren för även en turistbyrå anställd person har rätt till semester när alla andra har det. Facket samtycker.  
 
Skulle mot förmodan någon av ovanstående förutsägelser ej infrias publiceras nästa år korrigering på denna plats.  
 

 
 
Turism  
 
1)  
 
Skaffa inspiration för framtiden – åk till Dubai
 
 
Snacka om utveckling. Hälsa är en framtidsbransch  
I Mellersta Östern spenderas 500 mdr SEK på hälsa  
Dubai kommer 2015 att ha över 200 hotell med spaa-anläggningar i världsklass.  
I Sverige satsar vi på Etanol Rehab-kliniker i Ammarnäs garanterat ren luft (Västerbotten) .  
 

 
 
2)  
 
Dags för den svenska turismen att stå på egna ben
 
 
Under 2006 släpptes en intressant doktorsavhandling om svensk turism med titeln »Om organisering av turism«. Författaren och den nyblivne doktorn heter Per Grängsjö.  
 
Trots att charterturismen, lågprisflyg, globalisering och människors allt ökande fritid och välstånd av egen kraft skapat ett stadigt ökande resande genom kundefterfrågan och marknadsmässiga grunder, befinner sig svensk turism kvar i ett planekonomiskt tänkande där lokala, regionala och statliga bidrag, numera tillsammans med EU-stöd tros skapa förutsättningarna för vår turism  
 
http://www.hitodit.com/document/ledare.html  
 
Politikerstyrda samarbetsorganisationer leder och fördelar arbetet i svensk turism genom sin ekonomiska och auktoritativa kraft. Turismens offentliga organisationer läggs ner omorganiseras eller byggs upp efter godtycke genom kortsiktiga, politiskt tagna beslut. Turistbyråerna som sedan 1960-talet inrättats som institutioner i samtliga regioner och de flesta kommuner, är fortfarande hänvisade till det politiska stämningsläget i beslutande församlingar, för att kunna bedriva sin verksamhet.  
 
Det börjar växa upp fler exempel i vårt avlånga land, på frivilliga turistiska organisationer som vill verka på samma villkor som gäller övrig industri och handel - kommersiella grunder med målet inställt på att nå framgång på egna meriter. Dessutom finns det i de offentligstyrda turistorganisationerna en stor kader av engagerade och kunniga turistmänniskor vars kreativitet och handlingskraft är inskränkt av politiska beslut och som är värda bättre förutsättningar i sitt viktiga arbete.  
 
Det är dags nu för att skrota kommun-, landskaps- och länsgränser i samordningen av Svensk turism. Dags att byta bidragsberoendet mot lönsamma intäkter. Skärpa konkurrensen, vässa argumenten och böja göra affärer.  
 
Ska vi höja oss från en turistisk u-landsnivå krävs en lyhördhet för marknaden, turistiska samarbeten på kommersiella villkor och den ständigt politiska klåfingrigheten i karantän. Dags att stå på egna ben.  
 

 
 
3)  
 
Sweden Gate står på egna ben! Sådant gillar inte den etablerade näringen!  
 
Ett bra exempel på vad man kan göra med lite pengar och mycket engagemang är
 
http://www.SwedenGate.de  
 
Hade VisitSweden bara ett uns av detta entreprenörskap hade vi legat jämt Dubai eller i vart fall längs fram i turistvärlden, frågan är dock om vi vill ha turister annat än dom som kommer från Norge för att gränshandla över dagen? Kanske är det så att VisitSweden är exakt det man vill ha i turistsverige, gör ingenting, fylla i bidrags blanketter och leva vidare där landets invånare fortsätter att vara avskurna från vad som sker i omvärlden, stoppa världen vi vill kliva av!  
 

 
 
4)  
 
Nytt holdingbolag bildat för resebyråer och flygbolag
 
 
Isländska investerare och ägare i rese- och flygbranschen bildar ett nytt holdingbolag som kallas Northern Travel Holding. Northern Travel Holding utgörs av Fons med 44 procent, FL Group med 34 procent och Sund med 22 procent. Ticket Travel Group, Sterling, Iceland Express är några bolag som ägs av det nya bolaget. Även ett brittiskt charterbolag och en dansk resebyrå ägs av Northern Travel Holding.  
 
Snöbollen rullar vidare på Island och det är bråda dagar när pengarna dagligen rinner ut ur Sterling, förlusterna täcker man upp genom kluriga transaktioner där man byter aktier med varandra för att klara sig ifrån en konkurs som Sterling borde vara försatt i för 3 år sedan!  
 
Istället har det varit bråda dagar för dom isländska jonglörer till affärsmän  
 
Julhelgen har varit sådana dagar för de glada isländska affärsmännen. Dagarna runt julafton har de bytt aktier och bolag med varandra, som vanligt folk byter julklappar. Det enda man kan säga med säkerhet är att det inte behöver betyda bytt, bytt kommer aldrig igen. Samma bolag och aktier kan mycket väl skifta händer igen, långt före nästa julafton. Frågan är bara hur länge bytescirkusen kan hållas igång. Risken är stor att någon till slut blir sittande med ett ganska tomt paket.  
 
Första dagen efter julhelgen, på onsdagen, slog den isländska trion FL Group, Fons och Sund till och bildade Northern Travel Group. I det nybildade paketet hamnar bland annat flygbolagen Sterling, Iceland Express, 51 procent av Astraeus och nära 30 procent i den noterade svenska resebyrån Ticket. Sterling hamnade i FL Groups böcker så sent som den förste januari i år, efter att bolaget köpts från Fons. För FL Group torde det vara välkommet att nu lyckas rensa ut det förlustbringande flygbolaget ur böckerna de sista skälvande dagarna före nyår.  
 
Det är snarast en ren tillfällighet att inte också Fly Me är inblandat i det här avancerade klappbytet. Fons var tidigare storägare i det svenska flygbolaget, som ville göra en nyemission på 1,3 miljarder kronor för att köpa loss Sterling. Det misslyckades, och Fly Me hann under september månad både göra upp och avbryta ett köp av brittiska Astraeus i stället. Som synes hamnar det bolaget nu i stället i det nyinslagna isländska paketet. För Fly Mes del resulterade de turerna i att bolaget är ensamt om en varning från Stockholmsbörsen bland First North-bolagen.  
 
Men islänningarna höll ångan uppe också sista dagen före julhelgen. Den 22:e var avstämningsdag för FL Groups försäljning av drygt 22 procent av aktierna i investmentbanken Straumur Burdaras. Aktierna såldes till bolaget och dess kunder för cirka 4 miljarder kronor. Betalningen är en klassisk isländsk cocktail i form av kontanter, aktier i Finnair, och aktier i en rad andra isländska bolag.  
 
Och om man tycker att FL Group var snabba i vändningarna med Sterling, så bleknar det jämfört med den här affären. Det var så sent som i somras som FL Group klev in som ny storägare och "strategisk partner" till Straumur Burdaras, som i sin tur bland annat är storägare i Pricer, Betsson och Scribona. Den gången betalade FL Group med en blandning av aktier i Kaupthing och egna aktier. Därmed gjorde FL Group i praktiken en nyemission på närmare 3,5 miljarder kronor.  
 
För FL Group innebär de här julaffärerna att resultat- och balansräkningen skiftar utseende inför bokslutet. Så sent som vid halvårsbokslutet sköt FL Groups resultat i höjden tack vare några väldigt välkomna kursuppgångar i flera av bolagets noterade innehav. Detta tack vare de nya redovisningsreglerna, där även orealiserade vinster plockas med i resultatet. Att börskursena veckorna efter halvårsskiftet ramlade ned igen, hade ju ingen betydelse i det sammanhanget.  
 
De isländska finansmännen, inte minst FL Group, rustar nu för nya storaffärer. Siktet har hittills till stor del varit inställt på Norden och Storbritannien. Även om FL Group nu gjort en avstickare med ett köp i American Airlines, så lär det bli nya nordiska storaffärer under 2007. Aktier och bolag kommer säkerligen att byta händer i fortsatt rask takt.  
 
Hittills har det mestadels gått bra. Men det gäller för övriga placerare att hålla noga koll på vad de runtskickade paketen egentligen innehåller. Dagen då någon blir sittande med bara omslagspappret riskerar att närma sig.  
 
Smällen kommer!  
 

 
 
5)  
 
Turismen lockar storkapitalet – rätt inte i Sverige.
 
 
Största köpet av ett turistföretag.  
Privata riskkapitalister, Apollo Management and Texas Pacific, vill köpa ut Harrah´s från NYSE. för 115 mdr SEK. I augusti 2006 värderades världens största spel- och turistkoncern till 77 mdr. Spelbolag är attraktiva genom sina starka kassaflöden och värdefulla fastigheter.  
 
Harrah´s äger bl.a. centralt i Las Vegas längs stripen flera casinoresorts som man nu vill knyta ihop: bl.a. Caesars Palace och the Rio på västra sidan; Harrahs Las Vegas, Imperial Palace, Flamingo, Ballys och Paris Las Vegas på östra sidan av stripen. Man utvecklar ett s.k. “Center Strip Project” där man bl.a. vill knyta ihop de egna anläggningarna genom design, teman och elektroniska styrmedel som Harrahs industry-leading Total Rewards card system, som mer optimalt skall utnyttjas med modern teknologi.  
 
Om projektet sa VD:n i somras att: “Key to the development: Creating a sense of place for the entire center Strip area that Harrahs controls, using Disneyland as an example. Electronic communications can more closely interact with customers, perhaps letting Paris guests know that tickets are available to see Celine Dion at Caesars . You have to feed your customers a steady supply of new stuff". De sade Harrah´s koncernchef Gary Loveman, vars största besvikelse hittills är att koncernen inte fick uppdrag att bygga och driva ett av Singapores två nya casinon (22 mdr SEK). Det uppdraget gick till Sands and dess ägare, Sheldon Adelson, “whose message about the power of the convention business is persuading doubters around the world”. The Associated Press Posted December 19, 2006 och Las Vegas Sun May 28, 2006  
 
 
Absolute Advantage  
konsulter inom turism - världens största näring  
Leif Aronsson, Askims Stenblocksväg 8, 436 40 Askim, 031-28 26 50, 0707-92 31 01,  
mailto:tourism@telia.com  
 

 
 
Miljö  
 
6)  
 
Kåseri som tydliggör miljö investeringen med bergvärme
 
 
Efter att jag gjort en efterkalkyl på min installation av bergvärme, kunde jag inte låta bli att beundra det finurliga sättet att få folk att göra det man vill, dra in stora inkomster och samtidigt få det att se ut som en bra affär för alla inblandade. Men är det så?  
 
Läs och lär! Klicka på pdf filen nedan för en underhållande sanning!  
 
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070102.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Julklapp från EU för en bättre miljö
 
 
Europa utvecklar Vätgasen och Sverige fortsätter med Etanolen energiens Ebberödsbank  
Klicka in dig på denna länk  
http://www.h2moves.eu/index.html  
 

 
 
8)  
 
Samhälle och annan onyttig läsning!  
 
Sveriges Försvar söker folk efter att man praktiskt tagit lagt ned verksamheten
 
 
http://www.forsvarsmakten.nu  
 

 
 
9)  
 
Sensationell upptäckt: Jesus föddes på fel plats
 
 
I över 2 000 år har vi trott att Jesus föddes i byn Betlehem som ligger söder om Jerusalem. Nu säger forskare att det är mer troligt att han föddes i det Bethlehem som ligger norr om Nazaret  
Det är intressant att debattera frågan om och var Jesus föddes, men det är att underskatta traditionens och mytens makt att bara fokusera på arkeologiska fakta, säger Neil Asher Silberman, bibelhistoriker och medredaktör för Arc  
heology.  
 

 
 
10)  
 
Restriktiv domstolspraxis hot mot rättssäkerheten
 
 
(Kunde ha varit från Grönköping men det är det inte!)  
Det är svårt för småföretagare och andra utan gott om pengar att hävda sin rätt i skattemål. Krångliga regler gör ofta experthjälp till ett måste, men den är dyr och staten snålar med det ekonomiska stödet för juridiskt ombud.  
 
Särskilt illa ute är de som hotas av personligt betalningsansvar för bolags skatteskulder  
– Domstolarnas restriktiva tillämpning av lagen om ersättning i skattemål är ett hot mot rättssäkerheten, sade Maj-Britt Remstam, skattejurist på Ernst & Young, på ett seminarium nyligen anordnat av Institutet för skatter & rättssäkerhet.  
 
Hon ifrågasätter om dagens praxis är i enlighet med Ersättningslagens intentioner:  
Om syftet med lagen – att förbättra rättssäkerheten och uppnå en bättre balans i skatteprocessen mellan den enskilde och Skatteverkets experter – ska kunna uppfyllas, måste lagen och dess förarbeten tolkas mycket mindre strikt av Skatteverket och skattedomstolarna.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna länk:  
http://www.svensktnaringsliv.se/allmanna_nyheter/article20569.ece?csref=_newsletter_nfsn_2006-12-22  
 

 
 
11)  
 
FALSKT FAX FIXADE FRIGIVNING AV FÅNGE
 
 
Måndagen den 21 december 2006 kunde en man som dömts till två års fängelse promenera ut från häktet i Uppsala. Detta efter att en kumpan till honom skickat ett falskt fax om att han skulle sättas på fri fot. http://sakerhet.idg.se/2.1070/1.89663  
 

 
 
12)  
 
Regeringen beslutar om stor myndighetsöversyn
 
 
Regeringen har idag beslutat om kommittédirektiv för en översyn av den statliga förvaltningens uppgifter och organisation. Kommun- och finansmarknadsmnister Mats Odell har tillkallat en kommitté för att genomföra översynen. I kommitténs uppdrag ingår särskilt att granska och ompröva myndigheters opinionsbildande och konkurrensutsatta verksamheter.  
 
Översynen syftar till att effektivisera statlig förvaltning och verksamhet genom att:  
klargöra vad som bör vara statliga åtaganden i form av myndighetsuppgifter,  
skapa goda förutsättningar för regeringens styrning av den statliga verksamheten,  
få till stånd en tydligare och en mera överskådlig statlig förvaltningsstruktur som förenklar kontakterna för medborgare och företag och underlättar samverkan mellan statliga myndigheter och mellan statlig och kommunal förvaltning, samt öka myndigheternas förmåga att bidra till effektiviseringar och att fullgöra sina uppdrag i ljuset av de krav som EU-medlemskapet ställer.  
 
Utredningens arbete kommer att ledas av Yvonne Gustafsson, generaldirektör för Ekonomistyrningsverket.  
 
Övriga kommittéledamöter är:  
 
- Catrin Andersson, fil. dr. statsvetenskap och forskare vid Score/Stockholms universitet.  
- Göran Ekström, generaldirektör för Arbetsgivarverket  
- Marie Hafström, generaldirektör och ställföreträdande chef för Försvarsmakten  
- Lennart Nilsson, ordförande för AP-fastigheter och Exportkreditnämnden  
- Daniel Tarschys, professor i statsvetenskap, Stockholms universitet  
- Helena Wockelberg, fil. dr. statsvetenskap och forskare vid Uppsala universitet  
 

 
 
13)  
 
Demokratin har havererat, Riksdagen kontra lagrådet, Nytt rättsläge förtigs av riksdagen, EU och vår grundlag är sannolikt svårbegriplig
 
av Björn von der Esch  
 
För vanliga medborgare utan juridiska kunskaper är debatten om EU och vår grundlag sannolikt svårbegriplig. Därmed inte sagt att ämnet saknar intresse. Snarare tvärtom. Flertalet har en bestämd uppfattning om såväl medborgarnas fri- och rättigheter som deras skyldigheter, även om de inte förmår klä sin uppfattning i en juridisk språkdräkt.  
 
Demokratin har havererat  
Om riksdagen genom medveten desinformation undanhåller medborgarna att dessa fundamentala rättigheter har satts ur spel är nog alla ense om att demokratin har havererat. Dessvärre är det vad som inträffat i Sverige på högsta politiska nivå - alltså riksdagen.  
Riksdagen kontra lagrådet  
 
Vad gäller riksdagens desinformation kan den illustreras med nedanstående utdrag:dels ur  
Riksdagens hemsida som påstår att grundlagens ursprungliga innebörd fortfarande gäller :  
 
”För att ändra en grundlag krävs att riksdagen fattar två beslut med likadant innehåll och att det hålls ett allmänt val mellan de två besluten. Riksdagen ska inte kunna fatta förhastade beslut som inskränker människors fri- och rättigheter.” dels ur Lagrådets yttrande 2005-06-28 som visar varför grundlagens nuvarande innebörd i stället är följande:”Den (bestämmelsen RF 10kap 5par, min anm.) innebär således i praktiken att grundlagen kan ändras genom ett enda beslut och detta utan att ändringen kommer till uttryck i själva grundlagstexten.”  
Nytt rättsläge förtigs av riksdagen  
 
Vår främsta juridiska expertis, Lagrådet , har således med sin tolkning visat att den version riksdagen förmedlar till medborgarna är direkt osann. Riksdagen har nämligen lagstiftat så, att det inte längre krävs två (2) beslut med val emellan för att ändra grundlag , utan det räcker med ett (1) enda. Inget val krävs längre. Detta berövande av medborgarnas tidigare grundlagsenliga inflytande på grundlagen förtiger således riksdagen.  
 
Genom att endast upplysa medborgarna om den förra tolkningen gör riksdagen sig medvetet skyldig till en synnerligen allvarlig kränkning av medborgarnas rätt till, inte endast uttömmande, utan också sanningsenlig information från sina folkvalda.  
Ansvaret vilar tungt på Talmannen  
Allvarlig därför att dessa helt avgörande förändringar inte ens antyds för svenska folket av riksdagen. Medborgarna ges därmed en vilseledande bild av rättsläget.  
 
Ett institutionellt kaos i riksdag och regering har lett till detta rättshaveri, sannolikt i syfte att mörklägga rättsskandalen. Åtminstone till efter höstens val.  
 
Till den verksamheten, bidrar synbarligen vårt lands högsta lagstiftande församling – riksdagen. Med förödande konsekvenser för våra politikers trovärdighet. Ansvaret vilar tungt på Talmannen, att efter det inträffade försöka återupprätta riksdagens anseende bland allmänheten.  
-Björn von der Esch  
 

 
 
14)  
 
Tillbaks till val vart tredje år – anser Marita Ulfskog (s) har hon glömt historien eller?
 
 
Nu kräver Marita Ulfskog val vart tredje år, enligt SvD. Det är inte lite patetiskt med tanke på hur det gick till när man ändrade grundlagen härvidlag förra gången, för 12 år sedan, från just treåriga mandatperioder till fyraåriga.  
hela artikeln kan du läsa på denna länk:  
http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=560  
 

 
 
15)  
 
Är du egen företagare läs detta!
 
 
Här hittar du som är företagare en mängd matnyttig information; information som är viktig i din roll som arbetsgivare, försäkringsinformation  
 
http://www.svensktnaringsliv.se/tips  
 

 
 
16)  
 
90.000 nya invandrare kom till Sverige - 25 200 svenskar lämnade Sverige 2006
 
 
25 200 svenskar lämnade Sverige 2006  
Antalet som utvandrar 2006 beräknas bli 44 700, en ökning med 17 procent jämfört med 2005. Av dessa emigranter är det drygt 25 200 som är svenska medborgare (SCB) samtidigt kom 93.400 invandrare till Sverige.  
 

 
 
17)  
 
Jäv & vänskapskorruption  
 
Statssekreterarens make konsultade åt Apoteket.  
Samtidigt föreslog hon själv bättre villkor för Apoteket.
 
 
Socialministerns statsekreterare som föreslår att Apotekets roll inför en avmonopolisering ska stärkas har kopplingar till det statliga bolaget. Hennes make är konsult på Apoteket.  
 
Socialdepartementets statssekreterare Karin Johansson står bakom utredningsdirektivet som ska stärka Apoteket inför avregleringen av apoteksmonopolet. Men det finns risk för jäv sedan det visat sig att hennes make Per Egon Johansson arbetat som konsult åt Apoteket.  
 
Förra veckan riktade Konkurrensverket kritik mot socialminister Göran Hägglunds förslag att Apoteket kraftigt ska förstärkas inför avregleringen 2009. Verket är skeptiskt till förslaget att ge Apoteket prisförhandlingsrätt som avskaffades för tio år då det antogs strida mot EU:s regelverk.  
 
"Det var någonting konstigt med hela frågan. Hela branschen undrade varifrån förslaget om att stärka Apotekets roll kom. Nu har vi förklaringen. Det är Apoteket AB som lobbat. Väldigt duktigt agerat men inte korrekt" säger Läkemedelsindustriföreningens vd Richard Bergström.  
 
Socialminister Göran Hägglund hävdar i Läkemedelsvärldens nättidning att Per Egon Johansson varit konsult åt Apoteket, men att hans uppdrag varit internationell verksamhet och inte avregleringen.  
 
Något som går emot Läkemedelsvärldens uppgifter, enligt uppgiftslämnaren har uppdraget bland annat varit att bidra till att stärka Apoteket inför monopolets upphörande.  
 
 
Toni kommentar:  
Omdömet avtrubbas överallt i samhället ingenstans finns så många släkt och vänner på en och samma arbetsplats som Sveriges Radio & TV, merparten medlemmar i vänsterpartiet kommunisterna eller mp. Man byter namn och gifter ständigt om sig varför det tar en stund hitta sambanden – kontrollfunktionen är satt ur spel.  
 

 
 
Buss & Kollektivtrafiken  
 
18)  
 
Sökes: bussbolag för kollektivtrafik på Månen  
 
 
Original artikeln är skriven av Maria Nyström och Johanna Håkansson http://www.joadesign.se , Expressen den 23 dec 06  
 
Människan har alltid
haft en vilja att upptäcka nya platser. Neil Armstrong tog sina första steg på månens yta 1969, och sedan dess har drömmar och förhoppningar funnits att mänskligheten en dag ska kunna bosätta sig där. Redan i dag bor människor ute i rymden under långa perioder. Astronauter och kosmonauter har turats om att bebo den Internationella Rymdstationen (ISS) som hela tiden, konstant, ligger i omlopp runt jorden. Det är dags att ta nästa steg ut i rymden!  
 
NASA, National Aeronautics and Space Administration, i USA har sedan några år planer på att bygga en forskningsbas på månen. Där kommer besättningar att bo under en tid för att utföra experiment och utforska månens yta.  
 
Men att bosätta sig på månens yta är inte så lätt. Det krävs resursplanering. Jämfört med att bygga ett hus på jordens yta är månbyggande ingen lätt uppgift. På jorden finns allt som behövs till huset mer eller mindre lättillgängligt. Till månen måste man transportera allt; maskiner som ska bygga, byggnadsmaterial och människor som kan utföra arbetet.  
 
Tanken är att man ska transportera upp ett ganska färdigt "hus" - ett habitat till månen. Habitatet ska innehålla alla de saker, livsförsörjande system och "rum" man kan komma att behöva. Månboendet måste tillåta astronauten att sova, äta och laga mat, tvätta sig, dvs leva en vanlig vardag och må bra fysiskt och mentalt. Det kostar pengar och resurser att skicka material till månen. Därför kommer habitatet att vara väldigt litet till en början och inte alls speciellt lyxigt. En etta med kokvrå är en ganska bra jämförelse.  
 
Miljön på månen är däremot inte den trevligaste. Om man bor vid ekvatorn har man cirka 14 jorddagar dag och därefter 14 jorddagar natt. Temperaturskillnader är mellan plus 100 grader Celsius och minus 150 grader Celsius. Det finns ingen atmosfär på månen som hindrar radioaktiv strålning.  
 
Detta betyder att habitatet måste klara av att hålla det livsviktiga lufttryck som människan behöver. Dessutom måste strålningsskyddet byggas som skyddar människan från radioaktiv strålning, kyla och värme.  
 
En etta med kokvrå i en väldigt ogästvänlig miljö. Varför vill man dit? Varför vill man åka till en plats man redan varit på, använda mycket pengar för att bygga ett boende på en så avsides och otrevlig plats? Jo, bland annat för att lära sig mer om jorden. Genom att ta en omväg via Månen eller Mars kan vi bli bättre på att bo på vår egen planet.  
 
Vad skulle hända med våra städer - vår planet - om vi sade oss att vi skall rena vattnet inom lägenheten? Att vi ska odla en stor del av vår mat, utan jord, hemma eller på taket? Återcirkulera merparten av näringsämnena, salterna och mineralerna? Sluta med förbrukning, kvittblivning och deponi, det vill säga minska stadens ekologiska belastningar på vår omgivning? Vi är då tillbaka i den förindustriella stadens ekologi, där stadsbruket var ett vitalt inslag.  
 
En allt större del av mänskligheten kommer att bo i stora städer varför forskningen om stadens framtidsmöjligheter är av mycket stort intresse.  
 
På Månen måste vi bygga vår egen biosfär och sluta boendesystemen. Det betyder att de livsförsörjande systemen måste vara ekologiska, hållbara och människovänliga. Allt det vi producerar får vi leva med. Man kan inte använda vilka kemikalier som helst i ett sådant system - då förstörs det. Produktionen av sopor måste hållas till ett minimum för att man inte efterhand ska drunkna i dem.  
 
På månen kör vi med vätgasdrivna fordon liksom raketerna som för oss dit med noll utsläpp.  
Sökes bussbolag som kan köra lokaltrafik, Expressbusstrafiken till jorden har NASA hand om.  
 
Att titta på ett system för att rädda ett annat - att använda kunskapen från rymden här hemma på jorden - är en av grundstenarna i arbetet som görs vid Arkitektur särskilt Utlandsbyggande vid Lund universitet. I kursen S.T.A.R Design (Space and Terrestrial Architecture Research Design), utvecklar studenter och forskare (industridesign- och arkitektur) morgondagens lösningar på dagens problem i samarbetet med NASA/ Lyndon B. Johnson Space Center samt University of Houston. Samarbetet har pågått sedan 1998 och under dessa år har flera idéer fångats upp av NASA.  
 
Kunskapen som samlats från rymdprojekten tar vi också med oss när vi reser till Kenya och Kisumu vid Lake Victoria i vår 2007. Studenter från Lunds tekniska högskola, Chalmers och Nairobi kommer att arbeta tillsammans med hållbar stadsutveckling och med fokus på att förbättra vardagslivet. Projekten kommer att behandla olika designuppgifter som studenterna själva formulerar t ex; förbättringar i slumområden, transporter, boende, marknadsplatser, belysning, hamnar och kajer, barnhem, turism, vägbeläggningar, affärsidkande verksamheter, återvinning av material, småskalig industri, kök och klimatfrågor i hem, vatten och sanitet. Mottot för projektet vid Lake Victoria och Månboendet är gemensamt:"...to do more with less".  
 
Till slut, det finns ännu ingen blankett för bidrags sökande bussbolag.  
 

 
 
19)  
 
BR med nya grepp inför 2007
 
 
Nytt i Bussbranschen är ett nyhetsbrev från Svenska Bussbranschens Riksförbund, BR. Har du synpunkter på nyhetsbrevet kontakta Lars Sandberg eller Helena Gibson-Ek.  
 
Du läser nyhetsbrevet bäst om du har ditt e-postprogram inställt på HTML-format. Du kan också välja att läsa det som en sida på Internet på adressen: www.bussbranschen.se/nyhetsbrev/  
Innehåll i första numret:  
     
  • Ledare:  
    Trafikförsäkringen slår hårt mot busstrafiken  
  • Nyheter från branschen:  
    Långfärdsbussar fortsatta resenärsfavoriter i kvalitetsmätning, Trängselskatt kan rädda över 25 liv varje år, Reseavdraget har stor påverkan på miljön, Fler kan tänka sig resa kollektivt för att bromsa växthuseffekten, Minskat bussresande 2005 m m.  
  • På den politiska agendan:  
    Höjda dieselskatter från årsskiftet, Nya bältesregler, Stärkt resenärsskydd, Nya miljözonsregler, Expressbussen missgynnat trafikslag m m.  
  • Ur media:  
    Infrastrukturministern svarade på BR-kritik, Debattartikel om sänkt moms, Persontrafikmässan fick stort medieutrymme m m.  
  • Kalendariet:  
 
 
Toni kommentar: Bra och kanske ett bra sätt att öka upp besökare frekvensen på webbsidan, kan man sedan fixa till med lite festliga nyheter så blir det ännu bättre.  
 

 
 
20)  
 
Svensk Busshistoria på Nätet – ett jätte arbete som borde belönas!
 
 
http://www.svenskbusshistoria.se/  
 
 
Jag har sällan sett ett sådant intresse för bussen som denna site visar. Alla Sveriges bussar finns med kolla om din också är med, grattis till ett fantastiskt arbete  
 

 
 
21)  
 
Mediehusen som fuskar med Internettrafiken
 
 
Det är idag mer än vanligt att man redovisar falska besökare siffror helst till verksamheter där chefer har en ringa kunskap eller inte tid att sätta sig in i problematiken. För någon månad sedan redovisade jag besökare siffror för våra 2 branschtidningar samt BR och SLTF.  
 
Med vändande post blir det uppror i läget där alla påstår något som enkelt kan bevisas – dom får besökssiffror som är gläder siffror där ex bussbranschens besökare siffror är sällsynt låga. Man betvivlar omedelbart uppgifterna med dom vanliga klyschorna istället för att sätta sig ned och fundera varför dom påkostade webbsidorna har en så ringa trafik  
 
Svaret är enkelt, det man skriver är för ett fåtal – därför få besökare – riktigt kul blir det när inte ens styrelsen besöker branschföreningens sida – detta kan man kontrollera genom att följa IP numret som varje dator har. I samma veva utvecklas system med fler besökare än vad som är korrekt. Stora firmor som Forbes gör det för att få mera betalt för sina annonser får man förmoda.www.Entrepreneur.com har visat vägen för hur man gör riktigt briljanta affärer på nätet: fuskar med trafiken. Problemet är bara att nyhetssajten blev upptäckt. I maj kapade Nielsen/Netratings sajtens trafikstatistik från 7,6 miljoner besökare till 2 miljoner efter att analysföretaget upptäckt ett systematiskt användande av popup-fönster. Men istället för reklam poppade det upp artiklar från Entrepreneur.com som därmed skapade falsk trafik till sajten.  
 
Harvard-doktoranden Benjamin G Edelman har knackat ihop en databas som kartlägger fusket. Bland myglarna finns stora amerikanska mediahus som Forbes och Condé Nast.  
http://www.nytimes.com/2006/12/11/technology/11push.html?_r=3&pagewanted  
 

 
 
22)  
 
Till sist  
 
Varifrån får vi vätgasen och till vilken kostnad?
 
 
Om detta kan  
du läsa sist på detta nyhetsbrev  
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Återigen har vi sänkt priserna för 8:e gången på 5 år!  
1 vecka Ford KA 79 euro! VW Polo 83 euro, Opel Astra 111 euro  
…allting inkluderat http://www.eurocasacar.eu  
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 

 
 
Hyr din bil i hela VÄRLDEN (i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.